Dry-Aged vlees: De specialiteit van Nes Exclusive

Niet alleen wijzelf, maar ook onze producten worden beter naarmate de leeftijd toeneemt. Wij hebben ons dan ook gespecialiseerd in het Dry-Agen. Dat onze vleessoorten al van de hoogste kwaliteit zijn moge duidelijk zijn, maar wist u dat vlees nóg lekkerder wordt wanneer Dry-Aged technieken worden toegepast? Wij wel!
Voor de klanten die niet weten wat Dry-Aged vlees is, of voor de klanten die juist net dat beetje extra water in de mond willen, leggen we je hier graag uit wat Dry-Aged vlees inhoudt:
Dry-Aged vlees is gerijpt vlees, minimaal 21 dagen om precies te zijn. Tijdens het rijpingsproces verdampt vocht uit het vlees waardoor een meer geconcentreerde smaak over blijft. Ook wordt het spierweefsel in dit proces langzaam afgebroken, door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Hierdoor wordt het vlees nog malser.

Alles begint natuurlijk allemaal met een goed stuk vlees. Gelukkig weten wij van Nes Exclusive het lekkerste vlees van Rotterdam altijd al te vinden. Daarmee is de basis voor Dry-Aged vlees bij ons al goed gelegd. Voor het Dry-Agen is daarnaast belangrijk om een speciale koelinstallatie te hebben die het vlees op een constante temperatuur van precies 2 graden houdt. Deze vaste lage temperatuur is belangrijk voor het Dry-Age proces en zorgt ervoor dat het vlees niet bederft. Buiten de temperatuur heeft de installatie een hoge luchtvochtigheid wat de smaak en de ‘bite’ van het vlees ten goede komt.
Nes Exclusive staat bekend om haar goede kwaliteit vlees en bediend daarmee een groot klantenbestand in Rotterdam en omgeving. Voor aanvang van het Dry-Aging proces wordt altijd nog eens dubbel gecheckt of de hoogste kwaliteit vlees gebruikt wordt. Deze check en onze kennis van vlees zorgt ervoor dat er na 21 tot 30 dagen het meest perfecte stuk vlees uit het proces komt. Het verschil in aantal dagen agen hangt af van het soort vlees. Door onze jarenlange ervaring in het slagersvak weten wij na hoeveel dagen ieder soort vlees het volst van smaak en het meest mals is.
Nes Exclusive bediend klanten met het betere segment Dry-Aged vlees; Dry-Aged rund, lam of kalfsvlees. Deze opzichzelfstaande vleessoorten zijn al heerlijk, maar na het Dry-Aging proces is dit helemaal het neusje van de zalm. Kom vrijblijvend langs in onze mooie slagerij in Rotterdam om kennis te maken met ons en onze Dry-Agers. Onze professionele werknemers staan je graag te woord en helpen je graag met al je vragen over vlees en bereidingswijzen.

'Dry-Aged' vlees

Zoals we boven al hebben toegelicht is Dry-Aged vlees niet zomaar vlees. Het is het meest smaakvolle en malse vlees dat er te koop is.
Niet alleen consumenten nemen bij ons dit heerlijke vlees af, het is voor horecaondernemingen ook mogelijk om Dry-Aged vleessoorten af te nemen. Neem hiervoor contact op met Berkay Çapaci berkay.capaci@slagerijnes.nl

Voor al onze Dry-Aged vleeswaren, volg ons!