Dry aged vlees; dé specialiteit van Slagerij Nes

Dry aged vlees; dé specialiteit van Slagerij Nes te Rotterdam

Niet alleen wijzelf, maar ook onze producten worden beter naarmate de leeftijd toeneemt. Wij hebben ons dan ook gespecialiseerd in dry aged vlees producten! Dat onze vleesproducten al van de hoogste kwaliteit zijn moge duidelijk zijn, maar wist je dat vlees nóg lekkerder wordt wanneer dry-aged technieken worden toegepast? Wij wel!

Voor de mensen die niet weten wat dry-aged vlees is, of voor mensen die juist net dat beetje extra water in de mond willen, leggen we je hier graag uit wat dry-aged vlees inhoudt. Dry-aged vlees is gerijpt vlees, minimaal 21 dagen om precies te zijn. Tijdens het rijpingsproces verdampt vocht uit het vlees waardoor een meer  geconcentreerde smaak over blijft. Ook wordt het spierweefsel in dit proces langzaam afgebroken, door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Hierdoor wordt het vlees nog malser.

Om dry-aged vlees te kunnen maken heb je verschillende factoren nodig. Het begint natuurlijk allemaal met een goed stuk vlees. Gelukkig weten wij van Slagerij Nes het lekkerste vlees van Rotterdam altijd al te vinden, bij ons enkel de beste stukken vlees. Daarmee is de basis voor dry-aged vlees bij ons al goed gelegd. Daarnaast heb je een speciale koelinstallatie nodig, die het vlees op een constante temperatuur van precies 2 graden houdt. Deze vaste lage temperatuur is belangrijk voor het dry-age proces en zorgt ervoor dat het vlees niet bederft. Buiten de temperatuur heeft de installatie een hoge luchtvochtigheid wat de smaak en bite van het vlees ten goede komt.

Slagerij Nes staat al jaren bekend om haar goede kwaliteit vlees en bediend daarmee een groot klantenbestand in Rotterdam en omgeving. Voor aanvang van het dry-aged proces wordt altijd nog eens dubbel gecheckt of de hoogste kwaliteit vlees gebruikt wordt. Deze check en onze kennis van vlees zorgt ervoor dat er na 21 tot 30 dagen het meest perfecte stuk vlees uit het proces komt. Het verschil in aantal dagen agen hangt af van het soort vlees. Door onze jarenlange ervaring in het slagersvak weten wij na hoeveel dagen ieder soort vlees het volst van smaak en het meest mals is.

Slagerij Nes bediend klanten met het betere segment dry-aged vlees; dry aged rund, lam of kalfsvlees. Deze opzichzelfstaande vleessoorten zijn al heerlijk, maar na het dry-aging proces is dit helemaal het neusje van de zalm. Kom vrijblijvend langs in onze mooie slagerij in Rotterdam om kennis te maken met ons en onze mooie vleesproducten. Onze professionele werknemers staan je graag te woord en helpen je graag met al je vragen over vlees en bereidingswijzen.

Dus voor de liefhebbers van super mals en lekker vlees is ons dry-aged vlees echt een must! Bij Slagerij Nes bieden wij de liefhebbers van dry-aged vleeswaren het meest smaakvolle en malse stuk vlees van Rotterdam aan. Neem een kijkje op onze ‘dry-aged vleeswaren’ lijst aan de rechterkant in het menu!

'Dry-Aged' vlees

Zoals we boven al hebben toegelicht is dry-aged vlees niet zomaar een stuk vlees. Het is het meest smaakvolle en malse vlees dat er te koop is.

Niet alleen consumenten nemen bij ons dit heerlijke vlees af, het is ook mogelijk om dit te kopen voor je restaurant of andere professionele etablissement.

Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Voor al onze Dry-Aged vleeswaren, volg ons!