Vader en opa: Kadir Çapacı (06/02/1932 - ∞)

Slagerij Nes Exclusive heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1969, toen het bedrijf voor het eerst zijn deuren opende onder de naam ‘Sahil Kasabı’, gelegen in Nevşehir, Turkije. Opgericht door de visionaire ondernemer Kadir Çapacı, slaagde Sahil Kasabı er met de inzet van Kadir Çapacı en zijn vijf zonen in om het bedrijf enkele jaren succesvol te runnen.

Echter, zoals veel ondernemingen over de hele wereld, werd ook Sahil Kasabı getroffen door de economische crisis. Hoewel Kadir Çapacı in eerste instantie de nasleep van de crisis leek te doorstaan, kon hij uiteindelijk niet ontkomen aan de gevolgen. Na maanden van economische tegenspoed werd Sahil Kasabı geconfronteerd met grote schulden, en net als vele andere lokale ondernemers, werd het bedrijf uiteindelijk failliet verklaard.

Dit keerpunt betekende een nieuw hoofdstuk voor de familie Çapacı. Na het faillissement van het bedrijf moesten de gezinsleden hun eigen weg vinden om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit markeerde het begin van een periode van herdefiniëring en nieuwe kansen voor de familie.

Met vastberadenheid en veerkracht hebben de leden van de familie Çapacı elk hun eigen weg bewandeld, met de wil om opnieuw te beginnen en hun eigen pad naar succes te banen.

Heden: Nes Exclusive

Na een periode van tegenspoed in Turkije, zochten de zonen van Kadir Çapacı hun kansen elders en begonnen hun reis als gastarbeiders in Europa. Na vele jaren van hard werken en vastberadenheid, besloten de broers hun eigen pad te bewandelen. In 1985 openden zij een slagerij aan de West-Kruiskade in Rotterdam, een stap die al snel werd gevolgd door het succesvol openen van een tweede vestiging in Amsterdam.

Met het bereiken van dit hoogtepunt van succes namen de broers een verrassende wending: zij verkochten al hun slagerijen en keerden terug naar hun vaderland. Echter, zij waren niet voorbereid op de economische crisis die daarop volgde in Turkije.

Met het geld dat zij in Europa hadden verdiend, slaagden zij erin om hun schulden af te betalen. Echter, zij werden geconfronteerd met een periode van hoge inflatie in Turkije. Terugkerend naar hun roots begonnen zij zich weer toe te wijden aan het traditionele leven, waarbij zij zich toelegden op het verzorgen, opvoeden en verkopen van schapen, geiten en koeien.

Uiteindelijk besloten twee van de vijf broers om terug te keren naar de slagerswereld. Gezamenlijk openden zij een nieuwe slagerij in Rotterdam. Na verloop van tijd nam de oudste broer de beslissing om definitief terug te keren naar het vaderland. De jongste broer zette echter zijn werk voort en is tot op heden, samen met zijn zonen, actief gebleven in het vak. Hij deelde zijn kennis van het slagersvak en vleestechnieken met zijn kinderen, waardoor zij de traditie voortzetten.