Van toen naar nu..

Kadir Çapaci (06/02/1932 - ∞)

Slagerij Nes heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf werd voor het eerst geopend in het jaar 1969 onder de naam ‘Sahil Kasabi’. Dit gebeurde in de Turkse stad Nevsehir. De oprichter van Sahil Kasabi was Kadir Çapaci. Samen met zijn vijf zonen en twee dochters heeft Kadir Çapaci dit bedrijf een aantal jaren draaiende gehouden. De economische crisis in Turkije zorgde ervoor dat steeds meer kleine ondernemers moesten sluiten. Zo was het voor Sahil Kasabi ook raak. Kadir Çapaci kwam in grote schulden en was uiteindelijk, net zoals andere lokale ondernemers, failliet.

Het keerpunt van de familie Çapaci ontstond hier. Nadat vader failliet was, ging iedereen zijn/haar eigen pad op om, ondanks de economische situatie, iets te betekenen voor het gezin.

Nes Exclusive

De mannen zochten hun hoop in Europa en begonnen hier als gastarbeider te werken, na een aantal jaren van werkervaring, hadden de broers besloten iets voor hen zelf te beginnen. In het jaar 1985 werd er een slagerij geopend op de West-Kruiskade. Na jaren van succes werd er nog een vestiging geopend in Amsterdam. De broers hadden het hoogtepunt van succes bereikt en besloten plotseling alle slagerijen te verkopen en weer naar het vaderland te gaan. Echter zagen zij de volgende economische crisis in Turkije niet aankomen…

Het, in Europa ‘verdiend’ geld, was net genoeg om de schulden af te kunnen betalen. Zeker omdat alles ook in Turkije dubbel zo duur werd. Binnen no-time gingen de broers over op het leven dat ze altijd al gewend waren. Hier en daar werd er nog gewerkt met een kudde schapen, geiten en koeien. Deze werden door de broers verzorgd, opgevoed en verkocht. 

Uiteindelijk hebben twee van de vijf broers besloten over te stappen naar de slagerswereld en konden zij zicht niet weerhouden om weer een slagerij te beginnen. Later heeft de oudste broer besloten toch weer te vertrekken naar Turkije. De jongste leerde zijn kinderen het slagersvak. Momenteel wordt het bedrijf gerund door de gebroeders Çapaci, de kleinzonen van Kadir Çapaci.

Onze opa zei altijd: